Головна | Реєстрація | Вхід | RSSالجمعة, 03.05.2024, 09:09
Меню сайту
Категорії розділу
Оголошення [65]
Погода
Наше опитування
Оцініть мій сайт
مجموع الردود: 69
Статистика

المتواجدون الآن: 1
زوار: 1
مستخدمين: 0
Посилання
Головна » 2016 » أبريل » 3 » Інтегрована конференція з основ екології та основ правознавства
20:09
Інтегрована конференція з основ екології та основ правознавства

 У сучасних умовах, коли екологічна криза охопила весь цивілізований світ, вивчення екології та екологічного права набуває пріоритетного і надзвичайно актуального значення.

«Ми не успадкували Землю від своїх батьків, ми її позичили у своїх дітей». Під таким гаслом 24 березня 2016 р. у Хотинському технікумі ПДАТУ відбулася теоретична інтегрована конференція з основ екології та основ правознавства. Її метою було поглиблення знань студентів про законодавчу базу України у сфері охорони природи, мотивація необхідності екологічних знань як складової загальнолюдської культури людини та просвітницька робота щодо екологічних проблем та шляхів їх вирішення.

Дослідницька робота, яка передувала проведенню конференції, передбачала різноманітну активну роботу студентів під керівництвом Соколюк А. І. та Скрипник Т. В. Викладачі доречно використали на занятті відеоролик про екологічні проблеми України, чільне місце в якому було відведено 30-річчю Чорнобильської катастрофи.

 Питання конференції розкривались шляхом моделювання життєвих ситуацій, спільного розв’язання проблеми,  підготовки випереджаючих завдань, створення міні-фільмів і презентацій студентами-першокурсниками: Лунгу О., Яковчук В. - «Екологічні права й обов’язки громадян»; Мирон А. - «Правовий режим використання природних ресурсів»; Андрійчук В., Швець В. - «Забруднення. Відповідальність за порушення права природокористування»; Фіцук В., Стрижиброда В. - «Сторінками Червоної книги України. Охорона первоцвітів». Активну участь у оговоренні питань конференції прийняли Вересюк В., Коротка А., Коротка В., Луців О., Любомирська Л., Якимчук В., Коротка Г.

 Наукові співробітники Національного парку «Хотинський» Білівська В. і Ярошинська О. провели майстер-клас щодо збереження довкілля та відтворення біорізноманіття нашого краю.

Замилування природою України та любов до українців у творах Т. Г. Шевченка передав Якимчук В., читаючи  вірш поета та виконуючи пісню «Зоре моя вечірняя» під свій акомпанемент. Вірш «Передчуття весни», написаний викладачем технікуму І. Б. Бурмеєм, декламувала Любомирська Л.

         Проте, лише теоретичних знань з охорони навколишнього природного  середовища недостатньо, якщо вони не втілюються на практиці. Важливо, щоб студенти самі брали активну участь у збереженні та збагаченні природи рідного краю, тільки в цьому разі у них формуватимуться необхідні уміння та навички, розвинеться відповідальне ставлення до природи. Про свої добрі справи щодо захисту довкілля студенти склали фото-звіт і у пісні-побажанні закликали всіх «…тож рук ви докладіть і природу збережіть», а також ознайомили присутніх з принципами життя в стилі еко.

Інтегрована конференція сприяла формуванню вміння переносити знання з однієї галузі в іншу,  створенню системи цінностей, навичок і вмінь,  атмосфери співпраці, взаємодії, успіху. Студентська молодь, яка відчинила браму XXI століття пам’ятатиме слова римського філософа Сенеки: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те саме» і об’єднається у велику родину однодумців, відповідальних за збереження довкілля планети й України.

     

Переглядів: 424 | Додав: Олександр | Теги: конференція екологія, Хотинський технікум Подільського ДА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Годинник
Пошук
Архів записів

Блок програм:



Установить себе такой Блок
Скрипты и HTML для uCOz


Розкажи лрузям:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Copyright MyCorp © 2024
uCoz