Головна | Реєстрація | Вхід | RSSالجمعة, 26.04.2024, 20:28
Меню сайту
Категорії розділу
Оголошення [65]
Погода
Наше опитування
Оцініть мій сайт
مجموع الردود: 69
Статистика

المتواجدون الآن: 1
زوار: 1
مستخدمين: 0
Посилання
Головна » 2016 » أوكتوبر » 23 » В Хотинському технікумі ПДАТУ проведено тиждень циклової методичної комісії гуманітарних та соціально – економічних дисциплін
23:48
В Хотинському технікумі ПДАТУ проведено тиждень циклової методичної комісії гуманітарних та соціально – економічних дисциплін

                2016 рік, коли Україна відзначає 25 – ліття незалежності, названий Роком Державності – на честь низки історичних подій, які привели до проголошення, а потім до відновлення  Україною незалежності у XX ст.

               В Хотинському технікумі ПДАТУ проведено тиждень циклової методичної комісії гуманітарних та соціально – економічних дисциплін з 10.10 по 13.13 2016 р. В програмі тижня – книжкова виставка                         « Незалежність. Від 1991- го – назавжди», педагогічний семінар « Національно – патріотичне виховання як запорука формування активної громадянської позиції студентів при викладанні гуманітарних та соціально – економічних дисциплін», конкурс творчих робіт « За що я люблю Україну»,  відкрите заняття з історії України « Уроки і підсумки національно – демократичної революції в Україні 1917 – 1920 рр», година гідності « Нехай святиться у віках в борні здобута незалежність», філософсько – історичний екскурс « М. Грушевський – історик і

будівничий нації»

 

 

 

 

.

          На занятті – конференції з історії України головна увага приділялась питанню відновлення державної незалежності України 24 серпня 1991 року. Уперше в XX ст. незалежність України була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради. Держава проіснувала три роки. Це був час безперервної боротьби за її збереження. Вже тоді Україна мала всі ознаки держави: територію, окреслену кордонами, герб, військо, грошову систему, мову, налагоджені дипломатичні  відносини з іншими державами.

      Через рік – 22 січня 1919 року – відбулася не менш вагома подія – обєднання УНР І ЗУНР в одну державу. Обєднання УНР і ЗУНР продемонструвало можливість цивілізованого демократичного збирання територій в єдину суверенну державу.

 

              Через низку зовнішніх( війна на кілька фронтів) та внутрішніх( неготовність політичної еліти) причин ця державність була нетривалою. Проте сам факт існування незалежної соборної держави відіграв вирішальну роль у подальшому розвитку українського визвольного руху. 

Його учасники протягом наступних десятиліть боролися зі зброєю в руках чи ненасильницькими методами за відродження Української самостійної соборної держави.

                 Виховання патріотизму та національної самосвідомості – справа вкрай необхідна і дуже непроста. Визначення власних ціннісних орієнтацій, ставлення до своїх традицій і культури, минулого і майбутнього  є насущною проблемою сьогоднішнього дня. Тому година гідності « Нехай святиться у віках  в борні здобута незалежність» була логічним продовження заняття з історії України. Аналізуючи суспільні процеси, студенти намагалися визначити, яке суспільне явище залишило найглибший слід в історії українського народу, зумовило глибокий вплив на формування національного характеру. Тому основною метою заходу було  - розширити знання студентів про нашу Батьківщину – Україну; виховувати у студентів любов до України, патріотизм, повагу до її захисників – учасників АТО; донести до свідомості студентів, що ми самі відповідаємо за долю нашої держави, що кожен українець повинен мати активну громадянську позицію щодо своєї країни та подій на Сході України; дати новий імпульс духовному оздоровленню студентів, який передбачає трансформацію громадянської свідомості, моральної, правової культури особистості, розквіту національної самосвідомості і грунтується на визнанні пріоритету прав людини, що функціонує на засадах гуманізму.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 448 | Додав: Олександр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Годинник
Пошук
Архів записів

Блок програм:



Установить себе такой Блок
Скрипты и HTML для uCOz


Розкажи лрузям:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Copyright MyCorp © 2024
uCoz